Повернутися до звичайного режиму
FacebookTwitterПідписатися на RSS

Тиждень «Звітують четвертокласники»

З 17 по 23 жовтня 2017 року відповідно до річного плану роботи школи цікаво та змістовно пройшов тиждень початкової школи «Звітують четвертокласники» під девізом: «Кожен день у нас цікавий, веселий, плідний і яскравий!». У цьому заході взяли участь всі класні колективи 4-их класів. Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Організаторська роль належала учителям: Бортнік С.С., Степановій О.В., Ковтунець О.М., Пономаренко Н.І. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

/Files/images/novini/2017/4_klas/20171023_155045.jpg /Files/images/novini/2017/4_klas/20171023_155605.jpg /Files/images/novini/2017/4_klas/DSC02648.JPG
/Files/images/novini/2017/4_klas/DSC02674.JPG /Files/images/novini/2017/4_klas/DSC02705.JPG

У фойє І поверху з допомогою батьків оформлено виставку дитячої творчості : малюнки, аплікації на тему «Золота осінь», учнівські твори на тему «Моя рідна школа». Усі роботи були яскраві та різноманітні.

У рамках тижня було проведено ряд показових заходів.

Відкриття фестивалю початкових класів розпочалося у вівторок «Днем літературного читання» з проведення урочистої лінійки у формі казкової інсценізаціі з використанням мультимедійної презентації. Свято продовжила вчитель Пономаренко Н.І. Учні з допитливістю грали в ігри: «Доповніть прислів’я», «Літературна математика». Виконали мовно-логічну вправу «Намистинки», розгадали ребуси.Бібліотекарі Волинської обласної бібліотеки для дітей на запрошення вчителів провели майстер-класи по виготовленню закладок."Забута казка - це золоте намисто, яке впало на морське дно"- кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам’яті перлини народної мудрості, розшукувати народних мудреців, які зберігають в пам’яті безліч казок, пісень, прислів’їв.Саме тому, учні із захопленням поринули у казковий світ, відповідаючи на запитання вікторини «З якої казки?» на виховних годинах, які провели студенти педагогічного коледжу.

З метою розвитку творчих здібності учнів, кмітливості, спостереж­ливості, уваги, пам'яті, мислення, виховування бережного ставлення до навколишнього середовища у середу цікаво пройшов «День природничо-математичний». Використовуючи мультимедійний супровід, вчитель Бортнік С.С. провела «Розумні перерви», під час яких учні писали графічний диктант, розв’язували віршовані та логічні задачі, грали у ігри «Шифрувальник», «Встанови послідовність» та «Годинник», розгадали «Осінній кросворд». Діти зробили висновок , що людина - теж творіння природи, але особлива, розумна істота, тому повинна дбайливо ставитись до природи, охороняти її, вивчати її закони.

Спорт всіляко сприяє гармонійному розвитку дитини, і особливо це важливо у молодому віці. Активний спосіб життя сьогодні популярний серед дуже великої кількості людей, які стежать за своїм здоров’ям. Саме тому у четвер - «День здоров’я». Розпочалося свято мультимедійною презентацією «Ми – діти з «Планети здоров’я». Вчитель Степанова О.В. захоплююче провела вікторину «Що допомагає нам бути здоровим», рухливу хвилинку «Сірий котик умивався» та ознайомила учнів із пам’яткою здоров’я. Вчитель фізичного виховання Єрмолова Т.В. провела здоров’язберігаючі естафети.

Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. «День української мови» у п’ятницю розпочався «Веселою перервою» для учнів 2-их класів. Відбулася акція «Подаруй закладку» та гра «Відгадай метаграми», яку провели для другокласників учні 4-х класів. Змістовно пройшов конкурс читців віршів про українську мову. Вчителі Ковтунець О.М. та Сокольська І.Є. цікаво та захоплююче провели інтегрований конкурс «А що в портфелику твоїм?», де учні грали роль перекладачів та знавців мов.

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у понеділок в актовій залі школи бібліотекарями Струк Р.А. та Стернійчук А.В. було проведено виховний захід «Здоровий спосіб життя. Збалансоване харчування». Почалося свято інсценізацією «Про харчування дітей у школі!». Медична сестра Рожко В.П. провела бесіду «Правильне раціональне харчування учнів». Була представлена презентація логічного ланцюжка харчування дитини. Надано інформацію учням про вітаміни, та їх вміст у продуктах. Четвертокласники взяли активну участь у грі «Підбери продукти у свій коших». Віртуальна школа представила відео «Харчування і здоров’я».Бібліотекарі побажали дітям бути здоровими та вживати корисну їжу, а додаткову інформацію по цій темі учні зможуть завжди отримати у шкільній бібліотеці.

На підсумковій лінійці підведено підсумки тижня та нагороджено активних учасників.

Тиждень початкової школи ще раз переконує у тому, що дитяча творчість, мов кринична вода, яку черпаємо, а їй немає ні кінця, ні краю. Будемо й надалі пізнавати її глибинні джерела!

Кiлькiсть переглядiв: 339

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.