FacebookTwitterПідписатися на RSS

«Ти і поліція» – правопросвітницький захід для школярів, як правильно поводитися з представниками поліці

Соціально-психологіною службою школи було організовано зустріч з представниками Луцького місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги. Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД Людмила Носкова продемонструвала школярам анімаційний фільм «Ти і поліція» виробництва студії з правозахисною орієнтацією Real Stories Producton.

/Files/images/novini/2018/potsya/1.jpg

Мультфільм охоплює найбільш поширені ситуації, з якими може зіткнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією. Анімаційний фільм нараховує 7 типових сюжетів: «Відчиніть! Поліція!», «Пред’яви паспорт! Виверни кишені!», «Терміново прийди до слідчого!», «Тебе затримано за адміністративне правопорушення!», «Це ти скоїв злочин! Зізнавайся!» «Поліцейська жорстокість», «Ти на мирному зібранні». Як діяти у перелічених ситуаціях на власних прикладах розповідають герої мультфільму – підліток Вась-Вась та його старша сестра Оленка.

/Files/images/novini/2018/potsya/2.jpg

Анімаційна стрічка, в першу чергу, розрахована на підлітків 16-18 років, а також на всіх зацікавлених, хто хоче підвищити свою правову обізнаність у ситуаціях спілкування з правоохоронцями.

У процесі перегляду мультфільму та завдяки фаховим коментарям представника місцевого центру школярі зрозуміли, чи варто відчиняти правовохоронцям двері за відсутності у домі дорослих, ходити на допити без батьків і погоджуватися на обшук без свідків.

Після перегляду та обговорення правил поводження неповнолітніх з представниками поліції начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик розповів старшокласникам про роботу системи надання безоплатної правової допомоги в регіоні. Представник Регіонального центру окреслив школярам основні функції центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, роз’яснив, які послуги включає первинна та вторинна правова допомога, поінформував про порядок призначення адвоката, послуги якого оплачує держава.

/Files/images/novini/2018/potsya/3.jpg

Школярів також поінформовано про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», подано інформацію про функціонування офіційного веб-сайту проекту та закликано тримати впевнену правову позицію при відстоюванні своїх прав задля формування нової правової культури у суспільстві з метою забезпечення сталого розвитку України як сучасної демократичної держави.

Вкінці заходу учням роздано інформаційні флаєри «Якщо тебе затримала поліція?», буклети про безоплатну правову допомогу та листівки з коротким описом основних функцій центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, а також інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!».

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.